Zeer Speciale Bomen!

 

Het spreekt de zilveren maan in de tijd van mei door de bloeiende kersenboom, wiens bloesems in de zomer tot vruchten rijpen:

"O mens, verander zoals de plant het onderliggende in het bovenliggende, reinig de driften, word rijp en oogst levensvruchten."

 
Speciale Bomen Gallery van Bomenfoto's Verhalen over Bomen Bomen in het Bos van Zeddam Unieke Momenten met Bomen Belevenissen Keltische en Indianen Horoscoop over Stichting Bomen over Leven Bomen Gastenboek Een dankwoord....
     

de dikke boom van Laren (gld)

 

Deze dikke Zomereik is te vinden op landgoed Verwolde waar meer monumentale bomen staan. Zijn stamomtrek meet maar liefst 750 cm omtrek. Er is een hek om de boom heen geplaatst waar regelmatig mensen deze enorme reus bewonderen. Al vele malen is de eik het doelwit van dichtenaars en tekenaars.

   

Inmiddels gaat het niet zo goed met deze eik. De bladbezetting is minimaal en enkele grote takken zijn afgebroken... Gelukkig wordt er moeite gedaan om deze één-der-oudste bomen van nederland te behouden.

 Maart 2018 

Eindelijk weer een bezoek aan deze Dikke Boom. Aan één kant is duidelijk te zien (hoewel het nog winter was) dat er weinig leven aan zit.