Zeer Speciale Bomen!

 

 
Speciale Bomen Gallery van Bomenfoto's Verhalen over Bomen Bomen in het Bos van Zeddam Unieke Momenten met Bomen Belevenissen Keltische en Indianen Horoscoop over Stichting Bomen over Leven Bomen Gastenboek Een dankwoord....

 

 

 

Linde in Varsseveld

Op de plaats waar links de huizen verrijzen stond vroeger de ptt kantoor.

 Uit de gelderlander:

Door gemeente vergeten lindeboom mag gekapt worden

  zaterdag 31 maart 2012 | 12:27

VARSSEVELD - Een meer dan tachtig jaar oude lindeboom in de Spoorstraat in Varsseveld mag worden gekapt. Door een fout van de gemeente Oude IJsselstreek staat de boom niet op de gemeentelijke lijst van 'bijzondere bomen'.

Deze lijst is ingesteld om ongewenste kap tegen te gaan.

De gemeente dacht dat de boom eigendom was van de gemeente zelf en dan is plaatsing op de lijst niet aan de orde. Dat bleek dus niet het geval.

De lindeboom wordt gekapt op verzoek van de bewoners van het nieuwe appartementencomplex tegenover de boom, die niet of nauwelijks kunnen genieten van hun uitzicht door de bladeren van de boom.

Ik ben bang dat het om deze linde gaat. Het kan ook om de linde met de aparte voet tegenover deze boom gaan. Onbegrijpelijk. Dat de gemeente zo'n stomme fout heeft kunnen maken en dat de oude Linde gekapt moet worden. Hier begrijp ik niets van.

 

(note Inmiddels is gebleken dat de Linde allang gekapt was toen ik deze foto's maakte en de Gelderland hierover berichtte. De boom stond niet zichtbaar vanaf de weg en er is een andere linde op de andere hoek van de boom geplant)

Deze voet heeft de linde al erg lang