Zeer Speciale Bomen!

In park Rosendael

 

 
Speciale Bomen Gallery van Bomenfoto's Verhalen over Bomen Bomen in het Bos van Zeddam Unieke Momenten met Bomen Belevenissen Keltische en Indianen Horoscoop over Stichting Bomen over Leven Bomen Gastenboek Een dankwoord....

Bomen van Park Bedriegertjes Rosendael in Rozendaal

De Bedriegertjes is de naam van een verrassende fonteinvloer als onderdeel van een schelpengalerij in het landschapspark van Kasteel Rosendael te Rozendaal, Gelderland, daar aangelegd rond 1732 onder architectuur van Daniel Marot. De naam wordt ontleend aan de onopvallend verwerkte fonteintjes in de mozaļekvloer die de argeloze, over de vloer geleide bezoekers verrassen door op een willekeurig moment te gaan spuiten, tot vermaak van de aanwezigen. Tot ver in de 20e eeuw was "de Bedriegertjes" een populaire bestemming voor schoolreisjes op de lagere school maar het heeft in later tijd moeten wijken voor meer hightech attracties. De Bedriegertjes zijn vergelijkbaar met de fonteintjes in de Rotterdamse koopgoot die op gezette tijden ook recht omhoog spuiten en de winkelende voetgangers kunnen verrassen (http://nl.wikipedia.org/wiki/Bedriegertjes )

Op een snikhete dag in July 2013 (ik was hier eerder in 2007 maar ik kan de foto's nergens vinden) een bezoek aan deze bijzondere park. Het is heerlijk koel onder deze bomen van de oprijlaan naar het kasteel.)

Een hele oude kastanje

De Tulpenboom, net uitgebloeid. Deze boom zou zo ongeveer 150 jaar oud zijn.

Twee dikke platanen bij de ingang van het park.

De meeste bomen zijn oud. Deze zullen ook wel zo ongeveer 150 jaar oud zijn.

Prachtige beuk bij een intrigerende ingang De muren van de ingang zijn meters dik.

Vroeger was dit een wildkelder. Nu overwinteren er vleermuizen. De kelder is afgesloten.

En het was heerlijk koel.

Met bomenwortels die zich stevig vasthouden.

Heldere beekjes zorgen voor water en spannende effecten.

Terug Meer over Rosendael